Anette Løvtangen – Artist

Født: 24.02.1982 på Hamar

Bosted: Ørje, Norge

Sivilstatus: Forlovet med Ivan Thoreid

Sjangere: Blues, Jazz, Soul, R&B og Gospel

Særegenheter: Dyp, kraftig stemme og god på storytelling

 

Kort historie:

På ungdomsskolen begynte Anette å interessere seg for musikk og sang først litt i menighetsammenheng, så i skolekoret, og deretter ble hun med i et bluesband. I bluesen fant hun en helt spesiell plass til å uttrykke følelser i en tid som var litt vanskelig. Videre hadde hun ikke helt klart å «passe inn» med den dype, mørke stemmen, men i blues, soul og gospel ble den mørke stemmen godt mottatt.

Etter endt utdannelse i 2002 ble Anette mer involvert i bluesmiljøet på Hamar og var vokalist i Blue Lady Blues band samt gjesteartist med band som bl.a Noise Pollution, Greasy Gravy, Non Stop Boogie, og fikk sin store drøm oppfylt med å synge på bluesklubben Muddy Waters i Oslo.

2003 – 2004 reiste hun til USA hvor hun blant annet jobbet som bakgrunnsvokal for artisten Anette Vedvik under en USA-turne. Underveis på turen møtte hun Andraé Crouch i LA og sang i hans meninghet. Fikk også anledning til å lage norsk rømmegrøt til Crouch i hans hjem Los Angeles.

2005 reiste Anette til USA for å finne gode musikkskoler. Det fant hun i The New School på Manhatten da skolen hadde egen klasse for blues. Anette ble tatt opp som en av 18 vokalister som kom inn på det prestisjetunge jazz-konservatoriet. Skolen har mange kjente musikere i sin stab som Chico Hamilton, Reggie Workman, Junior Mance og Bernard Purdie, og er godt etablert i internasjonale musikkmiljøer. Anette fikk muligheten til å opptre med noen av disse utenfor skolen.

2011 flyttet Anette tilbake til Norge etter 6 år i New York, med en Bachelor of fine arts in Jazz and Contemporary Music (hovedfag i Jazz vokal), ved The New School på Manhatten.

Anette jobber i dag med en anerkjent svensk produsent, Lindell Production AB. Bak selskapet står musiker og produsent Stig Lindell.

Stig Lindell har som musiker utmerket seg som kapellmester for store produksjoner i Sverige og Norge, som Fame Factory i Sverige, musiker på Nobelkonserten i Norge og spillt for det svenske kongehuset ved flere anledninger.

Lindell Production AB ligger i Sverige, rett over grensen for Ørje, som gjør samarbeidet enkelt og tett. Føste CD- utgivelse av Anette Løvtangen ble gjort i 2013. – «I saw you smile»

 

Ting som har skjedd i inn- og utland

USA        

 • Anette opptrådte ofte på jam sessions ledet av Richie Cannata (bl.a saksofonist for Billy Joel, The Beach Boys) på «The Bitter End» (New Yorks eldste rock club), som ledet til et samarbeid med bokselegenden «Smokin» Joe Frazier og hans band. Anette var en del av bandet.

Richie Cannata er musiker og produsent med eget studio (Cove City Sound Studios), hvor bl.a Celine Dione, Jennifer Lopez, Mark Anthony og Billy Joel har spilt inn musikk.

 • Jobbet på CD-prosjekt som solist og bakgrunnsvokal med Bernard Purdie som er verdens mest
  innspilte trommeslager. Purdie har jobbet med artister som Aretha Franklin, James Brown, BB King,
  Rolling Stones, Hall of Oates, Steely Dan med flere.
 • Anette hadde opptreden i Den Norske Sjømannskirken i New York for det norske kronprinsparet i forbindelse med deres besøk i USA.
 • Opptreden for Donald Trump ved et privatarrangement i forbindelse med TV-serien The Apprentice.
 • Anette har opptrådt uttallige ganger på Blues og Jazzklubber i New York.

Bl.a klubber som «The Bitter End», «The Cutting Room»,  «Iridium Jazz Club», «Dizzy´s Club Coca-Cola» og «Sugar Bar».

Iridium Jazz Club er klubben hvor Les Paul selv spilte, og Anette fikk synge med hans «Trio» etter hans død. Til slutt og ikke minst B.B King´s Lucille´s Bar & Grill hvor Anette sang med Jon Paris (bluesgitarist/munnspill), som bl.a har turnert med Johnny Winter.

SE GALLERI, for alle USA merittene.

 

Sverige/ Norge

 • Opptrådte for det svenske prinseparet i Karlstad
 • Spilte rollen/ stemmen til Audrey II i musikalen Little Shop of Horrors
 • Gjesteartist Åmål bluesfestival 2017
 • Konsert og jamsession i forbindelse med Notodden Bluesfestival 2017
 • Vokalist for Ytre Suløens Jass- Ensemble – åpningskonsert for slusejazz i Ørje.
 • Anette opptrådte som soloartist og bakgrunnsvokal under artistgalla i Karlstad (Hela Värmland Skramlar), hvor hun bl.a sang med Christer Sjögren, Pia Pihlgren, Ida Hallquist (artist og skuespiller i Äck Varmland), Janne «Flash» Nilsson (Svensk racerbilsjåfør) med flere.
 • Opptrådt som korist og oppvarmingsartist for P4´s «Svensktoppen nästa», som er en riksdekkende musikkonkurranse i Sverige. Målet er at vinneren kommer inn på svensktoppen.
 • Sunget med storband – Odd R. Antonsen Storband.
 • Bakgrunnsvokal for Donnez (to ganger vinner av «Dansbandspriset», Sverige) på deres nyeste CD-produksjon og oppdrag på Bingolotto TV4, Sverige